Nationalpark og turismedestination Kongernes Nordsjælland er to adskilte ting

Når man sammenligner Nordsjælland med det øvrige Danmark er det tydeligt at vi i Nordsjælland har et uudnyttet potentiale for vækst i turismeerhvervet. Mens hovedstadsregionen i perioden 2003-2007 oplevede en vækst på mere end 4 % i turisme-overnatninger, var der i samme periode i Nordsjælland blot en vækst på under en procent.

Der foregår mange steder i Nordsjælland en heftig diskussion om nationalparken Kongernes Nordsjælland. Men Venstres folketingkandidat, Klaus Markussen, mener at diskussionen om nationalparken alt for ofte blandes sammen med målsætninger om at udvikle Nordsjælland som en destination.

Kongernes Nordsjælland skal handle om at styrke Nordsjælland som en destination. Det skal ikke handle om streger på et landkort, hvor lodsejere efterlades i usikkerhed om hvilke rettigheder og pligter, der gælder når stregerne er tegnet. Lad os få en nationalpark, der er afgrænset ved frihed og frivillighed – startende på de statsejede arealer”, udtaler Klaus Markussen, der er Venstres folketingskandidat i Hillerødkredsen og medlem af bestyrelsen i Visit Nordsjælland.

Ifølge Klaus Markussen er det langt mere relevant at styrke Nordsjælland som en destination, frem for at fokusere på at tegne streger på et landkort. Ifølge Klaus Markussen skal Nordsjælland styrkes som destination ved for det første at tydeliggøre Nordsjællands oplevelsesprofil, for det andet at styrke modtageapparatet for besøgende turister; og for det tredje ved at udvikle en markedsføringsplatform, der kan sikre et øget kendskab til de mange muligheder, der er i vores vidunderlige del af Danmark.

Hvad angår nationalparken, så mener Klaus Markussen at frihed og frivillighed er de stærkeste byggesten.  Klaus Markussen har stor forståelse for, at der er lodsejere som er meget bekymrede for hvad det betyder når der tegnes streger på et landkort og når embedsmænd og politikere begynder at udrulle planer for hvad der skal ske på anden mands jord.

Det er derfor jeg mener det er vigtigt, at det i første omgang bliver statens egen jord man starter med når nationalparken Kongerne Nordsjælland skal konkretiseres.  private lodsejere skal frivilligt – over tid – kunne vælge at tilslutte sig nationalparken. Frivillighed og frihed skal være byggestenene. Ikke usikkerhed, uvished og utryghed” udtaler Klaus Markussen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s