Et samarbejdende Nordsjælland er et stærkt Nordsjælland

Når Nordsjælland står sammen er vi stærke – og et samarbejdende Nordsjælland er i mine øjne en oplagt mulighed for at forbedre vores muligheder for at løfte Nordsjælland opad og fremad.

Se blot hvad der er sket på turismeområdet. Vækst og fremgang i Nordsjælland fordi vi arbejder sammen. Fordi vi lader kommunegrænser fylde mindre og fordi vi har blik for at supplere hinandens styrker.

Kan man forestille sig et stærkere nordsjællandsk samarbejde om erhvervsfremme, vækst og arbejdspladser, som rækker videre end de uforpligtigende og ret luftige erklæringer vi har set hidtil? Det virker både oplagt og muligt.

Et samarbejdende Nordsjælland har perspektiver for vækst og arbejdspladser. Et samarbejdende Nordsjælland kan skabe et endnu stærkere fokus på uddannelse og kan styrke både omfang, udbredelse og kvaliteten af de uddannelsesmæssige tilbud. Et samarbejdende Nordsjælland kan gøre det realistisk at udbygge den infrastruktur, der er så himmelråbende nødvendig i form af mere tidssvarende veje. Her tænker jeg især på udvidelse af Hillerødmotorvejen og motortrafikvejens forlængelse til Gilleleje.

Et samarbejdende Nordsjælland om en helt nødvendig liberalisering af planloven og kommunernes muligheder for at bestemme langt flere ting selv, vil gøre vores kommuner mere attraktive, konkurrenceparate og bedre i stand til at tiltrække investeringer.

Et samarbejdende Nordsjælland kræver visionære byråd og kommunalbestyrelser. Det kræver parathed på Christiansborg til at favne det lokale. Det kræver et liberalt sindelag med blik for, at samarbejde er stærkere end lovgivning og detailregulering. Og så kræver det folketingsmedlemmer fra Nordsjælland som har stor politisk erfaring med lokale samarbejder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s