Alle unge skal kunne regne, læse og skrive

Alt for mange unge forlader folkeskolen uden de færdigheder, der gør dem i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Det er fuldkommen uacceptabelt og et stort svigt, som vi bliver nødt til at handle på. Derfor er jeg glad for, at regeringen nu giver en økonomisk håndsrækning til de nordsjællandsskole skoler, der formår at løfte eleverne.

 På landsplan er det desværre sådan, at mere end hver femte elev ikke får mindst 4 i dansk og matematik ved folkeskolens afgangseksamen. Det betyder, at den gruppe af unge får svært ved at gennemføre en ungdomsuddannelse og klare sig senere i livet. Det mener jeg simpelthen er at svigte vores unge, og det skal vi ikke acceptere.

 Regeringen afsætter derfor en skolepulje på 500 mio. kroner, som bl.a. skal fordeles på de nordsjællandske folkeskoler, hvor der desværre er en del elever, der afslutter 9. klasse med under 4 i dansk og matematik. Det betyder, at skolerne får en pose penge på ca. 1,4 mio. kr. om året, hvis de formår at styrke elevernes færdigheder. Det kan gøre en rigtig stor forskel ude på de enkelte skoler – og ikke mindst for de enkelte elever.

 Vi skal have ambitioner for alle unge og ikke kun unge i toppen af karakterskalaen. Derfor er det vigtigt, at vi gør en særlig indsats for at hjælpe de fagligt mest udfordrede, så flere unge får de færdigheder, der er nødvendige for at opfylde deres uddannelses- og jobdrømme. Ingen unge skal forlade folkeskolen uden at kunne læse, skrive og regne.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s