Bandepakken skaber øget tryghed i Nordsjælland

Kort før jul sidste år blev en kvinde ramt af skud ved Magasin i Lyngby af en mand med relationer til bandemiljøet. Målet var en anden, men kvinden var ganske enkelt det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Tilfældet står ikke alene. Sidste år var der 54 skudepisoder i det offentlige rum, hvor det flere gange gik ud over tilfældige borgere. En oplevelse vi desværre også havde, da der sidste år blev affyret skud på åben gade i Hillerød. Vi skal ikke acceptere, at lovlydige borgere er i fare for at komme i skudlinjen. Derfor er den nye bandepakke et afgørende skridt mod øget tryghed og sikkerhed for borgerne i Nordsjælland.

Med bandepakken øger vi presset på rocker- og bandemedlemmer og øger trygheden for almindelige borgere. Vi skal sende et klart signal til de hårdkogte kriminelle, at døren er lukket, når de vender fællesskabet ryggen.

Det er helt afgørende, at alle borgere kan føle sig trygge, hvor de færdes – også hvis de går en tur på gågaden i Hillerød. Men stigningen i skudepisoder på offentlige steder, skaber utryghed. Derfor skal rockernes og bandernes hensynsløse adfærd mødes med hårdere straffe, der trækker en streg i sandet.

Flest mulige rockere og bandemedlemmer skal bag tremmer og væk fra gaden. Med bandepakken sikrer vi, at disse hårdkogte kriminelle kommer til at tilbringe mere tid i fængslerne. Det skal det som udgangspunkt ikke være muligt at blive prøveløsladt, hvis man er dømt efter straffelovens bandebestemmelse. Det er den eneste måde, vi kan sikre, at flere hensynsløse kriminelle bliver bag lås og slå.

Med bandepakken sætter vi hårdt ind mod kriminelle, der har sagt farvel til fællesskabet. Vi øger presset på rocker- og bandegrupperinger, så lovlydige borgere kan færdes i tryghed og sikkerhed, hvor de vil.

(Bragt på hip.dk 29/3-2017)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s