Lad os få ryddet op i regeljunglen

Der er gang i erhvervshjulene, og væksten går i den rigtige retning. Arbejdsmarkedet har brug for flere hænder, og erhvervslivet kalder på kvalificeret arbejdskraft. Men det er problematisk, når jobcentrenes regelsæt stikker en kæp i hjulet for, at de ledige borgere i Hillerød kommer tættere på arbejdsmarkedet.

Derfor glæder det mig, at beskæftigelsesministeren har sat bunkerne af bureaukrati ude i jobcentrene under luppen til et kritisk eftersyn. Det må aldrig være rigide regler som antallet af samtaler hos jobcentret i Hillerød, der sætter en stopper for at folk kommer i arbejde. Det er helt afgørende, at landets jobcentre ikke er fanget i faste regler og krav, der gør vejen tilbage til arbejdsmarkedet mere bøvlet end nødvendigt. Det er både besværligt for den ledige og ikke mindst for medarbejderne i jobcentrene.

Det er regeringens helt klare ambition, at ledige skal hurtigere tilbage i job. Og et skridt på vejen er at rydde op i de udfordringer, som ligger på vejen. Men hvis vi skal nå i mål med den ambition, kræver det, at kommunale jobcentre, bl.a. i vores kommune, i langt højere grad selv får lov til at bestemme, hvordan de vil guide de ledige i job. Det vil komme de jobsøgende i Hillerød til gavn, når indsatsen kan gøres mere meningsfuld og målrettet for den enkelte.

Beskæftigelsesministeren har lanceret en hjemmeside, hvor alle kan byde ind med forslag til regelforenklinger. Det er en god mulighed for, at jobcentret i Hillerød Kommune giver sit besyv med. Det er helt afgørende, at de mennesker, der dagligt støder på besværlige regler, kommer på banen, hvis vi skal i mål med en grundig oprydning i regeljunglen. Jeg håber derfor, at der kommer gode input til, hvordan vi kan luge ud i bunken af rigide regler, så endnu flere kan blive en del af det arbejdende fællesskab.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s